Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au găsit, în timpul unei misiuni de supraveghere a graniţei cu Serbia, la aproximativ 100 metri de frontieră, o femeie căzută pe câmp, inconştientă. Ei i-au acordat primul ajutor şi au solicitat sprijin medical, tânăra aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie fiind transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În cadrul unei acţiuni specifice pentru supravegherea frontierei de stat, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a descoperit, la aproximativ 100 de metri de frontiera cu Serbia, pe direcţia localităţii Dudeştii Vechi, o persoană de origine afro-asiatică aflată în stare de inconştienţă. Imediat poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor persoanei în cauză, fiind solicitat, prin Serviciul de Urgenţă 112, un echipaj medical care s-a deplasat la faţa locului”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.
 
Tânăra, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare, iar la câteva ore starea de sănătate a acesteia a fost stabilizată, fiind externată din spital. 
 
Ulterior, femeia a fost dusă la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări, unde s-a stabilit că este din Somalia şi are 18 ani. Aceasta a declarat că a mers pe jos câteva ore din Serbia în România cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior în Germania.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.