Şapte iranieni şi patru afgani care voiau să intre ilegal în ţară, din Serbia, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Moraviţa, migranţii declarând că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră Timişoara, marţi, în jurul orei 11.20, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Moraviţa au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Stamora Germană, şapte cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

”Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, o femeie şi două minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 39 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni iranieni si au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Alţi patru cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic.

”Aceştia au fost preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania”, mai arată sursă citată.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.

De asemenea, vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.