Patru solicitanţi de azil din Congo, Camerun şi Bangladesh, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe câmp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină.

Este vorba de doi bărbaţi şi două femei care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh, au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp”, se arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane străine urmând să fie predate unei echipe operative din Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Timişoara, pentru luarea măsurile legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.