Patru cubanezi, printre care şi un copil, au fost găsiţi de către poliţişti în localitatea de frontieră Jamu Mare, din judeţul Timiş, ei declarând că au plecat de la Moscova cu un avion, au ajuns în Serbia şi îşi doresc să ajungă ilegal în SUA. Alţi 11 pakistanezi care au trecut ilegal pe fâşia verde au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, în zona localităţii de frontieră Jamu Mare, patru cetăţeni străini care mergeau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”Pentru că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni cubanezi - un bărbat, două femei şi un minor - cu vârste cuprinse între patru şi 49 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns în Serbia, unde au stat câteva luni şi că intenţionau să ajunga ilegal în SUA, se arată în comunicat.

Totodată, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat, în apropierea localităţilor  de frontieră Opătiţa şi Denta, 11 pakistanezi care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbaţi, toţi din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, se mai arată în comunicat.

În prezent, se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.