Poliţiştii de Frontieră din Timiş au depistat opt migranţi, toţi cetăţeni indieni, în trafic, în timp ce erau transportaţi de o şoferiţă, din zona de frontieră spre Timişoara, cu un autoturism. Femeia era ajutată de iubitul ei care a mers înainte cu o altă maşină pentru a ”deschide” drumul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit poliţiştilor de frontieră, cei opt migranţi au fost preluaţi din localitatea Banloc, de o femeie şi au fost transportaţi cu un autoturism BMW X5 spre Timişoara. Antemergător era iubitul şoferiţei care conducea o altă maşină pentru a se asigura că nu sunt controale ale Poliţiei pe traseu.
 
În urma unei informaţii, poliţiştii de frontieră au monitorizat transportul şi la intrarea în Timişoara au blocat maşina condusă de femeie, în trafic, precum şi autoturismul iubitului acesteia.
 
Migranţii au fost scoşi din maşină unul câte unul. Patru dintre ei se aflau în portbagaj, iar ceilalţi pe banchete.
 
Atât migranţii, cât şi şoferiţa şi iubitul ei, amândoi din localitatea Banloc, au fost duşi la audieri. Poliţiştii de frontieră au aflat astfel că cei opt migranţi sunt din India şi au intrat în România ilegal, din Serbia, peste fâşia verde.
 
Femeia, în vârstă de 42 de ani şi bărbatul de 44 de ani, care au asigurat transportul migranţilor, au fost prezentaţi sâmbătă judecătorilor care au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi de trafic de migranţi.
 
Cetăţenii indieni au fost preluaţi de ofiţerii de la Inspectoratul General pentru Imigraţie.
 
În urmă cu trei zile, în Timiş, un şofer român care transporta 12 migranţi din Afganistan cu un autoturism prevăzut cu cinci locuri, s-a răsturnat cu maşina în localitatea Iecea Mică.
 
În urma accidentului a rezultat decesul a doi migranţi şi rănirea altor zece. Şoferul a fugit, dar ulterior s-a predat la Poliţie. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, din judeţul Neamţ care nu are permis de conducere şi consumase alcool. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.Acuzaţiile care i se aduc sunt: trafic de migranţi, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.