Şase cetăţeni din Kosovo şi doi din Turcia care au încercat să intre ilegal în România au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de marţi al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat şase cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Ei au fost duşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Kosovo, toţi bărbaţi, având vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani.

”Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, precizează reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au depistat, în apropierea localităţii Cenad, doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Turcia, ambii în vârstă de 19 ani şi au intrat legal în ţară, în urmă cu câteva zile în baza unor vize de scurtă şedere. Aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi nu deţineau vize pentru Spaţiul Schengen”, mai arată sursa citată.

În ambele cauze se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în primul caz, cel de la Jimbolia, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră sârbe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.