O furtună puternică declanşată, miercuri după-amiază, în estul judeţului Timiş a smuls acoperişurile a aproximativ 50 de case, o turlă a unei biserici, dar şi cinci stâlpi de electricitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul comunei Traian Vuia, din judeţul Timiş, Vasile Petruescu, a declarat corespondentului News.ro că o furtună puternică a făcut numeroase pagube în localitate.

”Bătrânii de 80 de ani din localitate au spus că nu au văzut aşa furtună în viaţa lor. În satul Susani sunt case care efectiv nu mai au acoperişuri, au fost smulse de furtună. Este vorba despre aproximativ 50 de case afectate, iar in satul Jupani turla bisericii a căzut în urma furtunii, distrugând mai multe morminte”, a declarat primarul din localitatea Traian Vuia.

Sursa citată a mai precizat că cinci stâlpi de electricitate au căzut în urma furtunii, iar satele Susani, Sudriaş şi Jupani au rămas fără curent electric.

"Am sunat la compania de electricitate şi nu a răspuns nimeni, apoi am sunat la numărul de urgenţe 112 şi o doamnă de la dispecerat m-a întrebat dacă sunt victime, i-am spus că nu sunt, apoi mi-a răspuns că ţin degeaba linia ocupată, apoi a închis. Nu ne ajută nimeni, iar în comună chiar este o situaţie disperată”, a spus Petruescu.

Totodată, pe autostrada Lugoj - Deva, vântul puternic a smuls panourile de pe margine şi le-a aruncat pe şosea, astfel că circulaţia se desfăşoară cu dificultate. De asemenea, vântul a rupt şi a îndoit indicatoare rutiere pe aceeaşi autostradă.

Şi în municipiul Lugoj, vântul a distrus mai multe acoperişuri şi a doborât copaci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.