O femeie a încercat să iasă din ţară, pe la Cenad, judeţul Timiş, ascunzând-o sub fustă pe fiica sa de 12 ani, pentru care nu avea paşaport, şi nici procură notarială din partea tatălui minorei. Femeia şi şoferul microbuzului cu care călătoreau sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat o minoră ascunsă de mama sa sub fustă ,pe podeaua unui microbuz, pentru a o scoate ilegal din România, deoarece nu avea documente legale.

”În data de 20.05.2016, ora 18.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 33 ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria. Alături de acesta, călătorea ca pasageră Alberina P., în vârstă de 41 ani, ambele persoane domiciliate pe raza judeţului Dolj. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă pe podeaua microbuzului, acoperită cu fusta mamei sale, o persoană minoră, de sex feminin”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, a reieşit că fetiţa ascunsă, în vârstă de 12 ani, este copilul pasagerei Albertina P. Aceasta a declarat că intenţiona să-şi ducă fetiţa cu ea în Italia şi a recurs la această metodă deoarece nu avea procură notarială din partea tatălui, iar paşaportul îi expirase.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi adulţi şi a copilului şi în prezent sunt cercetaţi pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.