Poliţiştii de frontieră şi jandarmii din Timiş au depistat, în noaptea de miercuri spre joi, un cetăţean iranian care încerca să intre ilegal în ţară din Serbia pe câmp, în zona localităţii Valcani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare l-au observat pe bărbat în jurul orei 24.00, în noaptea de miercuri spre joi, cu ajutorul aparaturii de termoviziune.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, persoana se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, aflându-se în zona localităţii Valcan.

Bărbatul a fost preluat şi transportat la sediul sectorului, pentru cercetări.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean iranian, cu vârsta de 46 ani. Acesta nu deţinea documente de identitate şi a declarat că a trecut frontiera pe jos din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

La acţiune au participat şi jandarmii Grupării Mobile Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.