Doi cetăţeni sârbi acuzaţi că în 30 septembrie au ajutat 11 migranţi să treacă ilegal graniţa în România au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, în prezent cele două călăuze fiind arestate preventiv la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat doi cetăţeni sârbi despre care existau indicii că s-au implicat în trecerea ilegală peste frontieră, în data de 30 septembrie, a unui grup de 11 migranţi.

”În data de 30.09.2016, în urma depistării în zona de competenţă a Sectorului P.F. Jimbolia a unui grup de 11 migranti în timp ce incerca să intre ilegal în ţara noastră, poliţiştii de frontieră au extins verificările în zonă şi, în urma cercetării terenului, au identificat pe o comunicaţie din apropierea graniţei cu Serbia un taximetru cu numere de înmatriculare sârbeşti care se afla în  staţionare. La volanul autoturismului se afla cetăţeanul sârb P. Milorad, în vârstă de 61 ani. Existând suspiciuni cu privire la prezenţa în zonă, şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta era implicat în călăuzirea grupului de migranţi depistat în 30 septembrie, iar în urma extinderii cercetărilor a reieşit că în acest caz a fost implicat şi alt cetăţean sârb, O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani, care a fost ulterior identificat într-o staţie PECO din Jimbolia.

”Cei doi sârbi au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România şi i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României şi să-i transporte spre Ungaria”, se mai arată în comunicat.

Cetăţenii sârbi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, cazul fiind preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a emis pe numele celor doi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind luată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În 30 septembrie, în jurul orei 00.20, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia, împreună cu jandarmii, au depistat, în vegetaţia din apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (opt bărbaţi, o femeie şi doi copii).  Aceştia nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulţii  au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar unul din cei doi copii are câteva luni şi celălalt, doi ani.

La cercetări, migranţii au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cele 11 persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind predate Servicului de Imigrari Judetean Timis. Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.