Poliţiştii de frontieră de la Cenad, judeţul Timiş, au descoperit doi copii, un băieţel şi o fetiţă, în vârstă de nouă, respectiv trei luni, ascunşi de către părinţi printre bagajele din autovehiculele cu care circulau, pentru a-i scoate ilegal din România, deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, joi seară, în jurul orei 22.50 la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un bărbat în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de o tânără în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt.

”La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate intre scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de nouă luni, fiul celor doi cetăţeni români”, se arată în comunicat.

Câteva minute mai tarziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor un alt bărbat în vârstă de 41 ani, care avea ca pasageri o femeie şi un bărbat, toţi domiciliaţi în judeţul Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit.

”La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţa în vârstă de trei luni, fiica celor doi pasageri din microbuz”, se mai arată în comunicat.

În ambele cazuri, părinţii minorilor au declarat că intenţionau să se deplaseze în Spania împreună cu copiii şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.