Doi cetăţeni afgani care intenţionau să treacă ilegal din România în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde, au fost prinşi, în noaptea de joi spre vineri, de către poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, aceştia urmând să fie predaţi Serviciului Pentru Imigrări Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al Inspectoratului Teritorial de Frontieră Timişoara, în cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, două persoane care mergeau pe jos, pe câmp, în apropierea frontierei cu Ungaria.

”Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiaşi sector au reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, care nu îşi puteau justifica prezenţa în zona de competenţă, acestea fiind duse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, ambii în vârstă de 22 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Tinerii au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, la muncă”, se arată în comunicat.

În această cauză se fac cercetări privind trecerea frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetăţeni afgani urmând să fie predaţi Serviciului Pentru Imigrări Timiş, in vederea luării măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.