Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat, într-un autoturism condus de un român, cinci cetăţeni sirieni, pe care şoferul i-a sprijinit în încercarea de a trece ilegal frontiera. Cetăţeanul român este cercetat pentru trafic de migranti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră, în noaptea de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, în urma unei informaţii, au oprit pe DN59A, un autoturism înmatriculat în România care se îndrepta spre localitatea Cărpiniş.

”Poliţiştii de frontieră au constatat că la volan se afla un cetăţean român, iar în calitate de pasageri cinci străini, un bărbat, două femei şi doi minori. Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este S.V., în vârstă de 32 de ani, iar pasagerii sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, iar minorii având 3, respectiv 16 ani”, se arată în comunicat.

În cadrul audierilor, cetăţenii sirieni au declarat că intenţionau să ajungă, cu ajutorul şoferului român, într-un stat din vestul Europei.
   


În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.