Magistraţii Tribunalului Timiş au emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele unui bărbat din localitatea Variaş, judeţul Timiş, care, în stare de ebrietate, şi-a ucis mama împingând-o cu forţa pe un pat, iar în cădere aceasta s-a lovit la cap. Ulterior a îngropat-o pe femeie în grădina casei şi a ars salteaua patului pe care aceasta s-a lovit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, procurorii  au dispus cercetarea penală faţă de un bărbat pentru infracţiuni de violenţă în familie - loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie (mama).

”În sarcina inculpatului s-a reţinut că în seara zilei de 29.03.2020, în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, inculpatul P.A.-S. ar fi împins-o cu forţă pe mama sa înspre un pat aflat în locuinţa comună, iar victima s-ar fi lovit de tăblia patului, căzând la pământ, inconştientă. Apoi, inculpatul P.A.-S. ar fi târât victima şi ar fi abandonat-o într-o încăpere din faţa bucătăriei, care nu era prevăzută cu uşă, deplasându-se în altă cameră unde s-ar fi culcat până a doua zi, când a constatat decesul mamei sale. În aceste condiţii, pentru a acoperi urmele, ar fi îngropat victima şi ar fi ars salteaua patului de care aceasta s-ar fi lovit”, se arată în comunicat.      

Bărbatul a fost prezentat joi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cadavrul în stare de putrefacţie al unei femei a fost găsit, în noaptea de miercuri spre joi, în grădina locuinţei sale din comuna Variaş, judeţul Timiş, după ce poliţiştii au făcut săpături în căutarea bătrânei. Unul dintre copiii acesteia, bolnav psihic, le-a spus poliţiştilor că mama sa a fost ucisă de fratele său.

Rude mai îndepărtate ale femeii au semnalat poliţiştilor dispariţia femeii. Aceste rude spuneau că de mai multe luni nu au mai văzut-o. Poliţiştii s-au dus la locuinţa femeii, din comuna Variaş, judeţul Timiş, şi au discutat cu cei doi fii ai acesteia. Unul dintre ei, bolnav psihic, le-a spus oamenilor legii că în urmă cu câteva luni a văzut-o pe mama lui dezbrăcată, într-o anexă a locuinţei, şi că el crede că fratele său a ucis-o.

Poliţiştii l-au audiat şi pe celălalt frate, care a susţinut că mama sa ar fi plecat în străinătate şi că de atunci nu mai ştie nimic de ea. Ulterior, bărbatul a fost testat cu detectorul de minciuni, însă acesta nu a trecut testul.

Miercuri seara, poliţiştii criminaişti s-au întors în gospodăria din comuna Variaş, unde locuia familia, şi au început cercetările. A fost adus un câine de urmă şi chiar s-au făcut săpături în grădina locuinţei.

Poliţiştii au găsit cadavrul femeii, îngropat în grădină. Deşi în stare avansată de putrefacţie, acesta a fost preluat de medicii legişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.