Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat 32 de migranţi din India care au intrat ilegal în România din Serbia. Migranţii au fost prinşi în apropierea frontierei cu ţara vecină, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un cetăţean român, care urma să-i transporte în Timişoara. Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 29.12.2021, în jurul orei 09:15, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, a avut loc o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră, ocazie cu care pe DN59F a fost observat un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staţiona între localităţii Dudeştii Vechi şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci şi doi cetăţeni străini. Cei în cauză împreună cu şoferul microbuzului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de miercuri.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt  cetăţeni din India, migranţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. 
 
Şoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani,  domiciliat pe raza judeţului Cluj, a menţionat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara. 
 
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru migranţi, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul microbuzului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.