Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la BCCO Timişoara au făcut 16 percheziţii în Timiş, Arad, Hunedoara şi Ilfov, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi. Un număr de 14 persoane vor fi audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al DIICOT, gruparea infracţională se ocupa cu racolarea, călăuzirea, transportul şi transferarea, respectiv adăpostirea migranţilor care ulterior treceau ilegal frontiera României cu Serbia şi Ungaria. Gruparea a făcut cel puţin 15 astfel de transporturi.
 
"Începând cu luna februarie 2020, grupul infracţional organizat a racolat migranţi, respectiv cetăţeni care doresc să părăsească ţările de origine, pe care i-a transportat ilegal prin România către state din nord-vestul Europei. Membrii grupării care acţionau pe teritoriul României fac parte dintr-o grupare infracţională internaţională organizată pe teritoriul mai multor ţări aflate pe traseul migraţionist, respectiv Siria - Irak - Turcia - Bulgaria - Serbia - România - Ungaria - state din spaţiul Schengen (Austria, Germania)”, se arată în comunicat.
 
Grupul infracţional a racolat migranţi din Irak, Siria, Turcia şi i-a trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei cu România.
 
"În România, migranţii au fost preluaţi din apropierea graniţei şi transportaţi cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la graniţa cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind aşteptaţi pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuţi frontiera de stat în autocamioane. Ulterior, aceştia au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ungaria şi transportaţi până în tările de destinaţie - Austria, Germania, etc. Migranţii sau familiile acestora, aflate deja în ţări din vestul Europei, au plătit membrilor grupării sume cuprinse între 1.500 şi 5.000 de euro pentru fiecare persoană”, mai arată sursa citată.
 
Miercuri, procurorii DIICOT din Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au organizat o acţiune de prindere în flagrant a trei suspecţi, în timp ce transportau migranţi în judeţul Mehedinţi.
 
La sediul DIICOT Timişoara urmează să fie audiate 14 persoane, în acest dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.