Cantitatea de 12 kilograme de cocaină verde în valoare de 100.000 de euro, adusă din Columbia şi care urma să ajungă în Spania, a fost descoperită de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crima Organizată din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba de praf de cocaină verde, un drog extrem de valoros pe piaţa stupefiantelor. 

Drogurile au ajuns la Timişoara din Columbia, printr-o firmă de curierat, şi urmau să fie transportate la o femeie din Oradea. Ulterior, femeia trebuia să trimită coletul cu drogurile în Spania.

Valoarea celor 12 kilograme de cocaină verde descoperite de poliţiştii de la Crima Organizată şi procurorii DIICOT a fost estimată la 100.000 de euro.

Conform surselor citate, bărbatul care urma să primească drogurile în Spania a fost identificat, având dublă cetăţenie, spaniolă şi columbiană.

Acesta a venit cu avionul la Bucureşti, de unde a mers la Brăila unde a fost prins de poliţişti şi adus sub escortă la Timişoara. El a fost audiat şi reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.