Mii de pachete cu ţigări de contrabandă, provenite din spaţiul extracomunitar, au fost capturate şi confiscate recent, de către poliţiştii de frontieră de pe graniţa de nord a ţării. A fost nevoie de urmăriri în trafic, iar contrabandiştii au abandonat marfa, evaluată la peste un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Una dintre acţiunile poliţiştilor de frontieră a avut loc vineri seară, în zona Vişeu de Sus.
„În jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localităţii Petrova, un autoturism  marca Audi A8, despre care se deţineau date că transportă o cantitate însemnată de ţigări. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea maşinii în cauză, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză. S-a trecut la urmărirea autovehiculului,  la scurt timp acesta fiind descoperit  abandonat pe o stradă lăturalnică de pe raza localităţii Leordina”, informează Poliţia de Frontieră într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.
În maşina abandonată au fost descoperite 5.980 pachete cu ţigări de provenienţă Belarus,  în valoare de 69.966 lei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii fac acum cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Tot vineri, în Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat, spre localitatea Straja.
„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul au abandonat coletele şi au fugit .Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La faţa locului au fost descoperite două colete cu ţigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.938 pachete cu ţigări, de provenienţă Duty Free. Ţigările, în valoare de 34.375 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă  în formă agravantă şi de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun”; precizează documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.