Sute de curţi şi zeci de locuinţe din 16 localităţi ale judeţului Teleorman au fost inundate în ultimele ore din cauza ploilor abundente şi a viiturilor scurse de pe versanţi. Miercuri după-amaiză, un drum judeţean este închis în zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca, unde râul Câlniştea s-a revărsat, iar nivelul apei ajunge la 40 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, au fost afectate de inundaţii în ultimele ore 16 localităţi - Gălăteni, Botoroaga, Orbeasca, Trivalea Moşteni, Tătărăştii de Jos, Tătărăştii de Sus, Bogdana, Măgura, Poeni, Furculeşti, Scurtu Mare, Necşeşti, Siliştea Gumeşti, Călineşti, Videle şi Drăgăneşti Vlaşca.

Astfel, apa a intrat în 394 de curţi, în 25 de locuinţe, 124 de anexe gospodăreşti, 80 de beciuri, 680 de fântâni şi a acoperit peste 480 hectare de terenuri arabile şi aproximativ 442 hectare de păşuni şi fâneţe. Afectate de inundaţii sunt şi mai multe tronsoane de drum - 14 kilometri de drumuri comunale şi 14 kilometri de drumuri judeţene. Miercuri după-amaiză, drumul judeţeam 503, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, a fost închis, după ce a fost inundat ca urmare a revărsării râului Câlniştea. Decizia blocării drumului a fost luată în condiţiile în care pe acest tronson nivelul ape este de 40 de centimetri. Şoferii sunt direcţionaţi pe ruta ocolitoare DC 18 Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Botoroaga, cu reintrare pe DJ 503 Botoroaga – Videle.

Conform comunicatului ISU Teleorman, o porţiune din drumul european E 70, aflat la intersecţia cu DJ 503, este inundată, motiv pentru care traficul rutier în acea zonă se desfăşoară cu dificultate.

Zeci de pompieri au fost trimişi de marţi seară în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, pregătiţi să intervină în cazul creşterii alarmante a apelor, care să pună în pericol viaţa ori bunurile materiale ale localnicilor.

”Din cauza faptului că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, recomandăm cetăţenilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale”, precizeazăreprezentanţii ISU.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.