Procurorii din Teleorman care investighează accidentul produs în urmă cu o săptămână pe drumul european 70 fac apel la persoanele care au date în legătură cu accidentul produs vinerea trecută să contactele Parchetul. În cauza în care se fac cercetări pentru omor şi tentativă de omor au fost audiaţi şoferii implicaţi şi toţi martorii care au fost identificaţi, fiind dispuse de asemenea mai multe expertize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul accidentului rutier produse săptămâna trecută, vineri, pe drumul european 70, în localitatea Vităneşti din judeţul Teleorman a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria către Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman după ce procurorii primei unităţi care a deschis dosarul au ajuns la concluzia că în cauză ar putea fi vorba nu doar de un accident rutier, ci şi de infracţiunile de omor şi tentativă de omor. 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman i-au audiat pe cei trei şoferi implicaţi -  şoferii de TIR, care sunt tată şi fiu şi şoferul dubei prinse între cele două autotrenuri, al cărui tată a murit în accident.
Şeful secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, Florin Oancea, care este şi procuror de caz, a declarat vineri, pentru News.ro, că anchetatorii au identificat mai mulţi martori care au fost şi ei audiaţi, procurorii dispunând de asemenea mai multe expertize în cadrul anchetei. 
Printre instituţiile către care Parchetul a trimis anchete se numără Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), dispeceratul unic pentru apeluri de urgenţă şi s-a dispus o expertiză tehnico-judiciar auto. 
Deocamdată, cercetările se fac in rem, iar procurorii aşteaptă raportul de expertiză tehnică penru a decide dacă în acest caz vor fi puse sub acuzare persoane.  
„Eu am rugat şi am insistat către expertul numit prin tragere la sorţi să urgentele luctrarea, având în vedere speţa”, a declarat procurorul Florin Oancea. 
Acesta face un apel către persoanele care au vazut accidentul.
„Am auzit de la conducătorul dubei prinse între cele două autoutilitare că sunt martori care au declarat la televiziuni că au văzut sau auzit lucruri. Am încercat să identificăm toate persoanele care au date relevante pentru cauză. Facem un apel dacă ştie cineva mai mult, dacă are informaţii să sune la numărul de fix al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Este în interesul cauzei”, a adăugat procurorul Florin Oancea.
Accidentul a avut loc vineri, săptămâna trecută, pe drumul european 70, în localitatea Vităneşti din judeţul Teleorman. În accident au fost implicate două TIR-uri şi o autoutilitară care a fost prinsă între cele două autotrenuri. În urma impactului, tatăl şoferului autoutilitarei, un bărbat de 60 de ani, a murit. El a fost scos de către echipajele de descarcerare ale ISU Teleorman, preluat de o ambulanţă şi dus la spital, unde medicii de la unitatea de primiri urgenţe din Alexandria au declarat decesul. 
Şoferul dubei care a fost strivită între cele două TIR-uri a declarat că cei doi oferi de TIR, tată şi fiu, l-au înjurat prin staţiile de emisie-recepţie şi l-au ameninţat că îl scot de pe drum. Conflictul a avut loc în timpul unei depăşiri, în condiţiile în care drumul se îngusta pe două benzi la o bandă pe sens. 
 
Imagini care surprind momentul accidentului au fost publicate de jurnaliştii locali. Aceştia au surprins, de asemenea, momentul în care cei doi şoferi, care nu au păţit nimic s-au luat la bătaie, în faţa poliţiştilor, a pompierilor şi a jurnaliştilor, acuzându-se reciproc că s-au înjurat şi ameninţat prin staţiile de emisie-recepţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.