Poliţia judeţeană Teleorman face publice, joi, date statistice potrivit cărora de la începutul acest an şi până în prezent la nivelul judeţului s-au produs 42 de accidente rutiere grave, datele oficiale aratând că peste 20% dintre acestea au avut loc din cauza neregulilor comise de către pietoni. Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc miercuri seară, când un autoturism condus de un şofer beat a lovit o femeie care traversa neregulamentar strada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De la începutul anului şi până în prezent, la nivelul judeţului Teleorman s-au produs  42 de accidente rutiere grave, ponderea cea mai mare fiind înregistrată de cele care au la bază neregulile comise de pietoni (7 accidente)”, arată datele făcute publice joi de către Inspectoratul de Poliţie Teleorman. 
Conform instituţiei, cel mai recent astfel de eveniment a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19:00, în municipiul Alexandria, unde un autoturism la volanul căruia se afla un şofer beat a lovit o femeie care nu s-a asigurat înainte de a traversa strada. 
„Din cercetările preliminare a reieşit faptul că autoturismul condus de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Alexandria, ar fi acroşat uşor un pieton angajat în traversarea străzii Av. Colfescu, fără a se fi asigurat corespunzător, o femeie de 66 de ani, din aceeaşi localitate. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului, femeia fiind transportată la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul etilotest a evidenţiat faptul că, la momentul producerii evenimentului rutier, conducătorul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, necesare stabilirii alcoolemiei”, transmite Poliţia Teleorman.
„Reamintim pietonilor să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi de către conducătorii auto. Totodată, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, îi sfătuim să circule numai pe trotuare şi să traverseze strada doar prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor a fost observată de către şoferi”, precizează IPJ Teleorman.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.