Un număr de 27 de localităţi ale judeţului Teleorman sunt afectate de inundaţiile produse ca urmare a topirii zăpezii, conform celui mai recent bilanţ dat publicităţii miercuri după-amiază de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, apele acoperind peste o mie de hectare de teren, peste 120 de curţi şi intrând în zeci de locuinţe, spaţii comerciale şi anexe gospodăreşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform celui mai recent bilanţ al ISU Teleorman, au fost inundate 25 de locuinţe, 114 anexe gospodăreşti, 24 de spaţii comerciale şi 123 de curţi şi grădini. 

De asemenea, nouă drumuri comunale au fost afectate în localităţile Peretu, Balaci, Trivalea Moşteni, Botoroaga, Beuca, Orbeasca, Dideşti, Drăgăneşti Vlaşca şi Măldăeni, inundaţiile afectând şi 545 de fântâni, 1.043 de hectare de teren arabil, 630 de hectare de păşuni/fâneţe, 200 de hectare de păduri, 30 de podeţe şi digul de vest al lacului Suhaia.

La această oră, pompierii intervin pentru evacuarea apei din 58 curţi şi două case, dar şi pentru consolidarea digului de la lacul Suhaia, cu saci cu nisip şi folie.

De asemenea, sunt închise în continuare DJ 612B, în localitatea Odobeasca şi DJ 612A, în localitatea Satu Vechi şi sunt restricţii pe DJ 503 Drăgăneşti Vlaşca – Videle şi DN 6 (E70) Drăgăneşti Vlaşca – Bucureşti. În localitatea Drăgăneşti Vlaşca este stabilită o rută ocolitoare către Bucureşti, pe DC 18 Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Târnava, cu revenire pe DJ 503 Târnava – Videle, apoi cu continuare pe ruta Videle – Ghimpaţi – Bucureşti, menţionează sursa citată.

Conform ISU Teleorman, populaţia din zonele cu risc de inundaţii a fost avertizată, fiind identificate locurile de refugiu, traseele de evacuare şi zonele de acordare a primului ajutor pentru persoanele ce ar putea fi surprinse de viituri, precum şi persoanele cu responsabilităţi în activitatea de evacuare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.