Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani au fost reţinuţi în urma scandalului produs marţi la Târgovişte, la înmormântarea unei fete de 13 ani care a decedat în urma unui accident rutier. Cei trei sunt cercetaţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au agresat cinci poliţişti care nu au permis cortegiului funerar să intre pe strada unde locuieşte şoferul aflat la volanul maşinii care l-a accidentat pe copil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că în urma incidentelor produse la înmormântarea fetei a fost deschis, iniţial, un dosar penal in rem, iar miercuri a fost dată ordonanţă prin care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de trei bărbaţi, suspecţi de infracţiuni de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
„În fapt, s-a reţinut că la data de 12.07.2022, în jurul orei 14.10, în municipiul Târgovişte, mai multe persoane care participau la procesiunea funerară a victimei accidentului rutier produs la data de 07.07.2022 în municipiul Târgovişte soldat cu decesul minorei U.G.E. au agresat fizic mai mulţi lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Dâmboviţa aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au provocat distrugeri unei autospeciale aparţinând Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi au tulburat grav ordinea şi liniştea publică”, se arată în comunicatul Parchetului.
Poliţia Dâmboviţa precizează că cei trei sunt reţinuţi, se află în  Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa, urmând ca miercuri, 13 iulie, să fie prezentaţi Judecătoriei Târgovişte, pentru dispunerea unor măsuri preventive.
Accidentul a avut loc în seara zilei de 7 iulie, în Târgovişte, unde un şofer în vârstă de 22 de ani a lovit mortal o fată de 13 ani care traversa strada pe trecerea pentru pietoni. Marţi, la înmormântarea copilei, cei trei au făcut scandal şi au agresta cinci poliţişti în momentul în care Poliţia a interzis cortegiului funerar intrarea pe strada unde locuieşte tânărul aflat la volanul maşinii implicate în accident.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.