Tânărul rătăcit într-o zonă împădurită din judeţul Bacău a fost găsit de pompieri în apropierea unei mănăstiri din judeţul Vrancea, după ce îşi căutase de muncă la o stână în apropiere de oraşul Panciu. Bărbatul, originar din Galaţi, a mers zeci de kilometri pe jos, apoi a sunat la 112 şi a solicitat sprijin când şi-a dat seama că s-a rătăcit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, tânărul a fost găsit în zona Mănăstirii Muşunoaiele, din judeţul Vrancea, în urma localizării telefonului de pe care sunase şi solicitase ajutor. Echipele de căutare i-au solicitat gălăţeanului de 24 de ani să nu plece din zona unde se afla pentru a putea fi identificat.

Tânărul a povestit că, în cursul dimineţii de marţi, a ajuns din Galaţi în oraşul vrâncean Panciu, unde urma să se angajeze la o stână. Întrucât nu i-au convenit condiţiile, a plecat pe jos spre casă, însă, în jurul prânzului, a ajuns la Mănăstirea Moşinoaia, de la graniţa cu judeţul Bacău, unde a cerut o cană cu apă la un călugăr. Ulterior, şi-a reluat drumul, însă în scurt timp a realizat că s-a rătăcit, sunând la numărul de urgenţă 112 şi solicitând sprijin.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Persoana găsită a fost preluată de echipajul de intervenţie în ATV şi transportată la Primăria Căiuţi, unde a fost predată echipajelor de poliţişti şi jandarmi. Important este că tânărul a ascultat sfatul nostru şi nu a părăsit zona din care a telefonat, astfel încât aria de căutare s-a redus considerabil”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În acţiunea de căutare a tânărului de 24 de ani au fost implicate patru echipaje de pompieri, unul de jandarmi şi mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Silvice Bacău.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.