Tânărul care a târât un poliţist cu maşina după ce a trecut pe roşu şi a refuzat să prezinte documentele cerute, iar ulterior a lovit două maşini de poliţie, fiind, în cele din urmă, imobilizat, cu folosirea armamentului, a fost reţinut pentru 24 de ore, anunţă Poliţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai multe ore de audieri la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, tânărul cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi distrugere a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Bărbatul de 22 de ani urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul este, potrivit unor surse judiciare, Roni Herşcovici, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, prins în 2001 de poliţişti, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, cu peste 1.000 de tablete de Ecstasy asupra sa, au precizat sursele citate.

Un poliţist din Bucureşti a fost rănit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost târât cu maşina aproximativ 20 de metri, de un şofer de 22 de ani care nu a oprit la semafor şi, ulterior, a refuzat să prezinte documentele, anunţă Poliţia Capitalei. Şoferul a fost imobilizat după ce a lovit două maşini de poliţie, iar pentru imobilizarea lui au fost trase trei focuri de armă în aer şi s-a folosit un spray lacrimogen.

"În această dimineaţă (sâmbătă, n.r.) în jurul orei 3.00, un echipaj al Poliţiei Rutiere a observat un conducător auto care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului. În pofida faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea", arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei mai spun că, atunci când, în sfârşit, a oprit, iar agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, şoferul a devenit agresiv verbal şi a demarat având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă.

Colegul poliţistului, aflat la volanul maşinii de serviciu, a plecat imediat în urmărirea şoferului. Poliţistul care solicitase documentele a reuşit să sară de pe maşină după aproximativ 20 de metri, precizează Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul a suferit fracturi la mai multe degete ale mâinii.

El a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În acest timp, colegul poliţistului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul.

"Conducătorul auto a refuzat să coboare, ba, mai mult, s-a blocat în maşină. La faţa locului au sosit foarte repede persoane din familia şoiferului, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul maşinii", mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Ei adaugă că, în vederea imobilizării şoferului, a fost folosit un spray iritant lacrimogen, dar fără succes, deoarece bărbatul a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau.

"Pentru imobilizarea lui, după ce a lovit autospecialele, s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă", au explicat poliţiştii, precizând că nimeni nu a fost rănit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.