Tânărul de 20 de ani care a înjunghiat un om şi a rănit alţi nouă, lovindu-i cu maşina la Brăila, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii de la Tribunalul Brăila au decis, luni după-amiază, ca tânărul care a provocat atacul de duminică, soldat cu rănirea a zece persoane, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, care a înjunghiat un om şi a rănit alţi nouă, intrând în ei cu maşina, a fost prezentat, luni, instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată.

El fusese reţinut pentru furt, vătămare corporală din culpă, loviri sau alte violenţe, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului. 

Marius Valentin Parfenie a văzut pe un site un anunţ cu o maşină scoasă la vânzare şi a stabilit o întâlnire cu proprietarul. În timp ce făceau proba autoturismului, Parfenie, care era băut şi, posibil, sub influenţa drogurilor, l-a înjunghiat pe proprietarul maşinii, l-a dat jos şi a plecat la volan.

Pe centura oraşului Brăila, în apropierea Grădinii Zoologice, tânărul de 20 de ani a intrat în plin într-un grup de pietoni, rănind doi oameni.  Ajuns în parcarea mall-ului din Brăila, el a intrat în plin în mulţime şi a rănit şapte persoane, printre care doi copii, de 11 şi 13 ani. Brăileanul a încercat de mai multe ori să intre cu maşina în mall, dar a fost împiedicat de stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial. Maşina s-a oprit în uşile de la intrarea în mall, iar Parfenie a fost dat jos de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere şi imobilizat. Culcat la pământ, el a strigat: ”Trebuie să curgă sânge pentru ţara asta”.

După incident, poliţiştii l-au testat şi au constatat că avea o concentraţie alcoolică de 0,37 miligrame/litru în aerul expirat. Ei aşteaptă şi rezultatele care vor arăta dacă a consumat droguri înainte de atac.                       

Marius Parfenie are 20 de ani, este din Brăila şi avea permis de conducere din februarie anul acesta. Anul trecut, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea, în cursul anului 2015, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În urma incidentelor, s-au înregistrat zece victime: şapte persoane au fost rănite la mall, între acestea aflându-se şi doi copii, de 11 şi 13 ani, două persoane au fost rănite pe şoseaua de centură a Brăilei, iar a zecea victimă este bărbatul înjunghiat.

Medicul Alina Neacşcu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, a declarat, luni, că cei doi copii de 11 şi 13 ani răniţi în atacul de duminică au fost externaţi.

De asemenea, celelalte opt victime ale atacului sunt stabile, fiind internate la Secţia Chirurgie, sub supravegherea medicilor. Unul dintre bărbaţii răniţi mai grav va fi supus din nou, miercuri, unei intervenţii chirurgicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.