Un tânăr de 22 de ani din judeţul Dâmboviţa, acuzat că a cumpărat o maşină cu bancnote false de euro, a fost arestat preventiv. Când au percheziţionat locuinţa sa, anchetatorii au găsit peste 5.000 de euro în bancnote falsificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii falsului de monedă, fiind puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dâmboviţa, la locuinţele unui bărbat, de 22 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în 10 noiembrie, într-o societate comercială situată pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, bărbatul în cauză ar fi pus în circulaţie bancnote false, în euro, pe care le-ar fi înmânat ca bancnote autentice persoanei vătămate, reprezentând contravaloarea preţului stabilit în cadrul unui contract de vânzare-cumpărare a unui autoturism.

”În urma desfăşurării percheziţiilor la locuinţele acestuia, a fost descoperit şi indisponibilizat autoturismul însuşit de către persoana bănuită de săvârşirea infracţiunilor, dar şi 5.170 de euro, din tipul de fals cunoscut la nivel european PROP-COPY”, a mai transmis sursa citată.

Tânărul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.