Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost preluat de un elicopter SMURD, duminică după-amiază, pentru a fi transportat la un spital din Bucureşti după ce a fost muşcat de o viperă, în zona Valea cu peşti de pe Transfăgărăşan. La momentul preluării de către echipajul medical, tânărul era în stare stabilă, însă medicii din Argeş au solicitat intervenţia elicopterului întrucât în cazul muşcăturii de viperă starea de sănătate a victimei se poate agrava foarte repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul a solicitat asistenţă medicală după ce a fost muşcat de un şarpe, cel mai probabil o viperă, n zona Valea cu Peşti de pe Transfăgărăşan, a declarat pentru News.ro şeful Serviciului de Ambulanţă Argeş, Marian Hiru.

În sprijinul tânărului a fost solicitat elicopterul SMURD, care l-a preluat pentru a-l transporta la un spital din Bucureşti. La momentul la care a fost preluat de către echipajul medical starea băiatului era stabilă, însă medicii spun că în cazul muşcăturii de viperă, dacă nu este administrat serul antiviperin starea victimei se poate agrava rapid.

Tot în judeţul Argeş, elicopterul SMURD a fost solicitat duminică după-amiază pentru a prelua un bărbat de 68 de ani din localitatea Valea Iaşiului, care în urma unui accident casnic a luat foc şi a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.