Un număr de 11 migranţi şi-au amplasat o tabără improvizată la marginea oraşului Timişoara, doi dintre aceştia nu deţineau acte de identitate, iar ceilalţi au fost luaţi în evidenţe în Centrele de Cazare a Solicitanţilor de Azil din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Locale din Timişoara, agenţii au depistat, în zona Calea Aradului, un grup de migranţi care şi-au amenajat pe un teren mai multe corturi. Printre aceştia se aflau şi copii.

”La faţa locului au fost depistate 11 persoane, dintre care trei minori, toţi din Afganistan. Doi dintre cei în cauză nu deţineau niciun fel de documente de identitate, motiv pentru care au fost predaţi poliţiştilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru continuarea cercetărilor pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei. Ceilalţi sunt înregistraţi la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, precum şi la centrele similare din Galaţi şi Giurgiu”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale.

Conform acestora, cei care provin din alte centre au fost predaţi pentru a fi luaţi în evidenţe la Centrul din Timişoara.

Poliţiştii locali au anunţat că vor face demersurile necesare pentru identificarea proprietarului terenului, căruia i se va dispune igienizarea zonei.

O altă tabără improvizată amenajată de mai mulţi migranţi a fost depistată tot pe Calea Aradului din Timişoara, în vara acestui an. Poliţiştii locali i-au ridicat pe migranţi şi i-au predat Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş pentru a-i legitima.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.