Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, în urma controlului făcut într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar, aproape 700 de litri de lichid, folosit cel mai probabil în agricultură şi interzis pe teritoriul României. Substanţa, destinată unei firme româneşti, era transportată în recipiente inscripţionate cu numele unui detergent şi ambalate, la rândul lor, în cutii pentru banane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Descoperirea a fost făcută marţi, în timpul unui control al poliţiştilor din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu asupra unei autoutilitare la volanul căreia se afla un cetăţean bulgar în vârstă de 51 de ani, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Poliţia de Frontieră. 
„Acesta transporta din Bulgaria pentru o societate comercială din România, în ambalaje din carton (cutii) pentru banane, 138 de recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conţineau un lichid cu miros puternic, posibil substanţă folosită în agricultură. O parte din aceste recipiente erau inscripţionate cu denumirea unui detergent de uz casnic”, precizează documentul citat. .
În condiţiile în care existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în poliţiştii de frontieră au cerut sprijin celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, stabilindu-se astfel  substanţa respectivă este interzisă pe teritoriul României, valoarea sa fiind de aproape 100.000 lei.
Cetăţeanul bulgar aflat la volanul autoutilitarei este cercetat infracţiunea de ”importul şi exportul unor substanţe şi preparate periculoase interzise sau restrictionate”, bunurile fiind reţinute de către poliţiştii din cadrul I.P.J. Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.