Un şofer beat, care sâmbătă seară a accidentat mortal o femeie care se deplasa pe marginea unui drum din judeţul Suceava, după care a părăsit locul accidentului, a fost depistat şi prins în trafic. Aproape 30 de poliţişti cu 12 autospeciale de poliţie au organizat filtre rutiere şi au blocat toate căile de acces din zona localităţii în care s-a produs accidentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 19:45, în satul Leucuşeşti, comuna Preuteşti din judeţul Suceava. Martorii au sunat la 112, anunţând că un şofer a lovit mortal o femeie şi a fugit de la locul accidentului.
„S-a stabilit că un autoturism care rula pe drumul comunal din localitate a acroşat pe o femeie de 63 de ani, localnică, ce se deplasa în calitate de pieton în zona acostamentului. În urma impactului femeia a decedat. Şoferul nu a oprit la locul accidentului şi a părăsit în viteză zona. Deşi nu existau martori şi indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunităţi din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin poliţiştii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale şi obţinerea de informaţii”, informează Poliţia judeţeană Suceava.
Aproape 30 de poliţişti cu 12 autospeciale de poliţie au organizat filtre rutiere şi au blocat toate căile de acces din jurul localităţii unde a avut loc accidentul, făcând, concomitent scotociri şi căutări pe toate arterele secundare
„La scurt timp poliţiştii au obţinut o informaţie cu privire la faptul că un autoturism condus de un şofer posibil băut a acroşat uşor o maşină parcată pe raza satului Huşi, din aceeaşi comuna Preuteşti. Imediat a fost deplasat în zonă un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Poliţia Municipiului Fălticeni, la scurt timp fiind identificat şi blocat în trafic un autoturism care circula din sens opus şi care prezenta urme de avarii în partea din faţă. Şoferul a fost extras din autoturism fără probleme, deşi a opus rezistenta şi a fost recalcitrant. Acesta a fost legitimat în persoana unui bărbat de 34 de ani, din comuna Preuteşti”, precizează sursa citată.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Testările cu aparatul drugtest au arătat că el nu consumase substanţe stupefiante. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, după administrarea materialului probator şi parcurgerea etapelor procesual-penale, urmând a se dispune şi măsuri preventive faţă de şofer.
Conform noii legislaţii, şoferul vinovat nu poate primi decât pedeapsă cu închisoarea cu executare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.