Peste 200 de ordine de protecţie provizorie au fost emise de către poliţiştii suceveni, anul acesta, până la 30 septembrie. În 140 de situaţii, agresorul a fost obligat să evacueze temporar domiciliul familiei. La nivelul judeţului, cel mai recent caz de violenţă în familie a fost reclamat miercuri, când o femeie a cerut ajutor din partea autorităţilor pe motiv că a fost ameninţată de către soţ, pe fondul geloziei şi al consumului de alcool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În primele 9 luni ale anului 2023, în perioada ianuarie – septembrie, la nivelul judeţului Suceava, poliţiştii au emis 201 ordine provizorii de protecţie. De remarcat că în 140 de situaţii s-a dispus măsura evacuării obligatorii temporare a domiciliului de către agresor”, arată datele făcute publice joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. 
Cel mai recent astfel de caz a fost reclamat, conform sursei citate, în cursul zilei de 1 noiembrie, când poliţiştii au emis un nou ordin provizoriu de protecţie în urma sesizării primite din partea unei femei agresate.
Astfel, în jurul orei 11:00, o femeie în vârstă de 44 de ani,  din Rădăuţi, s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi reclamând faptul că în urmă cu săptămână, la data  24 octombrie, pe fondul geloziei şi al consumului de băuturi alcoolice a fost bătută şi ameninţată cu acte de violenţă de către soţ.
 „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 24.09.2023, în timp ce se afla la domiciliu, bărbatul, pe fondul geloziei şi al consumului de băuturi alcoolice a lovit-o pe soţia s-a de 44 ani şi a ameninţat-o cu acte de violenţă, ameninţări de natură a-i crea o stare de temere, determinând-o pe aceasta din urmă să părăsească domiciliul şi să locuiască începând de la data evenimentului la sora ei în mun. Rădăuţi, jud. Suceava. În urma completării formularului de evaluare a riscului s-a stabilit faptul că există risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, astfel că s-a eliberat ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile”; precizează Poliţia judeţeană Suceava.
Pe numele agresorului a fost deschis dosar penal pentru ”violenţă în familie” şi „ ameninţare”, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către poliţiştii din cadrul Compartimentului de Proximitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.