Poliţişti din Suceava au dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării asupra a două TIR-uri folosite la transporturi ilegale de materiale lemnos. Autovehiculele aparţin unei societăţi comerciale, iar după ce poliţiştii au constatat că lemnul transportat cu era însoţit de documente legale, au deschis dosar penal care vizează infracţiuni de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţit de documente specifice de transport şi furt de arbori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, fiind în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea de către administratorul unei societăţi comerciale a infracţiunilor de transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţit de documente specifice de transport şi complicitate la furt de arbori (...) , în urma probatoriului administrat au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două autoutilitare folosite la săvârşirea infracţiunilor în domeniul silvic”, informeazî, duminică, Poliţia judeţeană Suceava. 
Conform sursei citate, poliţiştii au  identificat cele două autoutilitare folosite la comiterea infracţiunilor, în depozitul unei firme din localitatea Deia, judeţul Suceava. Administratorul firmei a fost anunţat că s-a dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării celor două autoutilitare şi i s-a transmis faptul că are obligaţia de a preda autoutilitarele pentru a fi ridicate şi transportate la spaţiul de depozitare al IPJ Suceava special amenajat în localitatea Stroieşti.
„Poliţiştii au dispus aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra celor două autoutilitare in valoare totală de peste 50.000 euro, acestea fiind conduse şi depuse la spaţiul de depozitare autoturisme, până la finalizarea cercetărilor, când va fi propusă măsura confiscării conform prevederilor Legii 46/2008 Cod Silvic”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.