Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava cercetează o persoană fizică suspectată de evaziune fiscală din comerţ cu jante auto şi cu anvelope noi sau la mâna a doua. Sute de cauciucuri şi zeci de mii de lei au fost găsite în urma a trei percheziţii făcute vineri la trei adrese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din documentarea activităţii infractionale, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2018 – decembrie 2022, în mod continuu şi succesiv, o persoană fizică neautorizată din judeţul Suceava, a exercitat fără drept activităţi de comercializare bunuri (anvelope noi şi second hand, jante auto, etc.), pentru care a încasat de la clienţii beneficiari sume cuprinse între 100-300 lei bucata, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe veniturile obţinute din activităţile independente desfăşurate şi alte contribuţii sociale, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi indisponibilizate aproximativ 240 de anvelope second hand depozitate şi au fost identificate sume de bani, respectiv aproximativ 6.600 de euro şi 31.000 de lei, sume de bani care au fost ridicate”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, vineri, de Poliţia Judeţeană Suceava.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că activitatea respectivei persoane se desfăşura în incinta unui centru în care se montau cauciucuri la autovehicule.
 
Descinderile făcute vineri au avut loc la adrese care figurează ca fiind ale unor persoane fizice, iar ercetările în acest dosar continuă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.