Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava şi pompieri din cadrul ISU Suceava au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru a prelua şi a duce la spital un copil de un an şi şapte luni, cu afecţiuni respiratorii. Din cauză că ambulanţa nu a mai putut înainta pe drumul acoperit cu zăpadă viscolită, salvatorii s-au deplasat opt kilometri cu ajutorul unei şenilate. Ei au preluat copilul şi pe mama acestuia şi i-au dus la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Apelul la 112 a fost primit în noaptea de luni spre marţi, la ora 1:43, din partea unei femei de 21 de ani din comuna Fântânele, satul Slobozia, care a cerut ajutor pentru fiul său în vârstă de un an şi şapte luni, care prezenta probleme respiratorii.
 
Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Suceava a pornit către locul solicitării, însă autospeciala medicală a rămas blocată cu opt kilometri înainte de destinaţie, pe drumul acoperit cu zăpadă viscolită. În aceste condiţii, la faţa locului a fost trimis un echipaj de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. 
 
”Echipajul militarilor a ajuns în zona blocată, unde li s-a alăturat medicul SAJ, după care şi-au continuat drumul cu ajutorul autoşenilatei, către cei doi pacienţi. Salvatorii au parcurs aproximativ 8 kilometri prin zăpada viscolită, până la mamă şi fiu, la domiciliul acestora din localitatea Slobozia. I-au preluat şi i-au transportat în siguranţă la ambulanţa SAJ. Ulterior, cei doi au fost preluaţi de cadrele medicale şi au început transportul către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, misiunea salvatorilor încheindu-se cu succes”, informează ISU Suceava.
 
Situaţii similare s-au înregistrat, în ultimele ore, în mai multe zone din zona Moldovei, unde ambulanţe care au pornit către pacienţi au rămas blocate pe drumuri înzăpezite, fiind nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire sau a şenilatelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.