O femeie în vârstă de 75 de ani din comuna suceveană Siminicea a fost tâlhărită în propria locuinţă. Ea a deschis uşa în momentul în care cineva a bătut, iar trei tineri care îşi acoperiseră feţele cu tricouri au intrat peste femeie şi, ameninţând-o cu un cuţit, i-au luat toţi banii pe care îi avea în casă, respectiv 380 de lei, şi telefonul mobil. A doua zi, femeia a mers pe jos acasă la fiica sa şi a povestit ce i s-a întâmplat, iar ginerele femeii a anunţat Poliţia. Trei suspecţi, între care un adolescent de 14 ani, au fost reţinuţi în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de oficialii Poliţiei judeţene Suceava, tâlhăria a avut loc în seara zilei de 25 ianuarie, în jurul orei 22:00, iar Poliţia a fost anunţată despre acest caz a doua zi, în jurul orei 17:00, de către ginerele femeii jefuite. 
„Poliţiştii au stabilit faptul că în seara de 25.01.2024, in jurul orei 22.00, în timp ce se afla singură la locuinţa de domiciliu din sat/comuna Siminicea, judeţul Suceava, persoana vătămată se afla într-o anexă a gospodăriei, de tip bucătărie de vară, iar la un moment dat la uşă a bătut o persoană necunoscută. În momentul în care femeia a deschis uşa, un bărbat a forţat deschiderea uşii, a proferat ameninţări cu acte de violenţă, solicitându-i femeii sumele de bani pe care le deţine în locuinţă.  Individul era însoţit de alte două persoane. După ce au pătruns în imobil prin întrebuinţarea de acte de violenţă, autorii au determinat victima să le înmâneze o poşetă în care persoana vătămată avea suma de 380 de lei. După însuşirea sumei de bani, la plecare unul din autori a sustras si telefonul mobil al victimei”, informează Inspectoratul de Poliţie Suceava. 
A doua zi, în jurul orei 16.00, femeia a ajuns pe jos la locuinţa fiicei sale din aceeaşi localitate, unde a povestit ce i s-a întâmplat cu o seară înainte, ginerele informând telefonic şeful de post din cadrul Postului de poliţie Siminicea.
În urma verificărilor, poliţiştii au reuşit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un minor de 14 ani şi alţi doi tineri de 19 şi 27 de ani. Ancheta a arătat că bărbatul de 27 de ani este cel care a venit cu ideea de a jefui pe bătrână. 
„Ajunşi la locuinţa persoanei vătămate, cei trei şi-au pus pe feţe tricouri pe care le-au legat la spate pentru a-şi ascunde fizionomia feţei după care au bătut la uşa victimei, au pătruns în imobil unde, sub ameninţarea unui cuţit, au determinat persona vătămată să le predea  suma totală de 380 de lei. La plecarea din imobil, bărbatul de 27 ani a luat telefonul victimei pentru ca aceasta să nu poată alarma pe cineva.  Ulterior, cei trei s-au deplasat în zona centrală a comunei Siminicea, au împărţit banii, iar tânărul de 27 de ani s-a deplasat la o unitate hotelieră din municipiul Suceava, unde a şi fost identificat de poliţişti, fiind reţinut şi preluat în custodie pentru cercetări. De asemenea, cu operativitate, au fost localizaţi şi reţinuţi şi ceilalţi doi tineri pe raza comunei Siminicea”, precizează Poliţia. 
 Sâmbătă, cei doi suspecţi majori au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Toţi cei trei suspecţi sunt urmăriţi penal pentru tâlhărie calificată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.