Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada proaspăt depusă depăşind chiar jumătate de metru. Specialiştii de la Avalanşe în Carpaţi avertizează că, în special pe versanţii sudici, zăpada nou căzută nu a făcut priză cu stratul de bază. În aceste condiţii, este posibilă dislocarea straturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O repriză de iarnă a adus aproximativ 30 de centimetri de zăpadă proaspătă peste 1800 de metri iar peste 2200 s a depus un strat mai consistent peste 50 centimetri atât pe N cât şi pe S. Vântul a bătut insistent în zona înaltă şi s-au putut observa acumulări şi plăci de vânt, mai ales pe versanţii sudici, unde stratul de bază e încă consistent şi îngheţat iar zăpada nou căzută nu a făcut priză cu stratul de bază”, scriu, duminică, specialiştii de la Avalanşe în Carpaţi. 
Aceştia publică fotografii realizate zilele trecute pe munte, în zona Iezerul Caprei, în una dintre ele fiind vizibilă o placă de vânt fisurată. 
Şi salvamontiştii au atras atenţia asupra faptului că, în condiţiile în care la altitudini mari a nins, recent, turiştii trebuie să să manifeste prudenţă sporită în timpul deplasărilor în zonele montane înalte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.