Un elicopter SMURD intervine, miercuri după-amiază, în Munţii Făgăraş, la o altitudine mai mare de 1.800 de metri, pentru salvarea unui schior care s-a accidentat. Turistul va fi preluat apoi de o ambulanţă care îl va transporta la Spitalul Judeţean Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri, corespondentului News.ro, că un elicopter SMURD intervine în spijinul echipei Salvamont pentru salvarea unui turist care s-a accidentat în timp ce schia.

”Acţiunea de salvare se desfăşoară pe Valea Doamnei din Munţii Făgăraş, la aproximativ 1.800 de metri altitudine”, a declarat Adrian David.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu a adăugat că turistul rănit în Munţii Făgăraş a suferit o fractură la picior, bărbatul fiind la schi cu un grup de prieteni, când a suferit accidentul.

Elicopertul SMURD chemat să-l salveze l-a coborât până la baza muntelui, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD de la Sibiu care-l va transporta la Spitalul Judeţean Sibiu.

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care a fost rănit turistul.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară peste 120 de centimetri, iar riscul producerii de avalanşe este moderat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.