Pompieri, salvamontişti şi jandarmi montani au intervenit, duminică seară, pentru evacuarea a 30 de turişti cazaţi într-o unitate situată la marginea staţiunii Păltiniş, oamenii având nevoie ajutor în condiţiile în care drumurile în zonă sunt blocate din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Cei 30 de turişti, între care 11 copii, erau cazaţi la o unitate de a ieşirea din Păltiniş către Şanta şi au avut nevoie de ajutor în condiţiile în care au rămas blocaţi din cauza zăpezii viscolite. În zonă, drumurile de acces spre unităţile turistice sunt blocate în totalitate de depunerea unui strat foarte mare de zăpadă.
 
„Salvamontiştii au intervenit cu un UTV echipat cu şenile, fiind necesare patru transporturi pentru a-i aduce pe toţi, în siguranţă, la punctul de unde au fost preluaţi de ISU Sibiu”, scrie Salvamont Sibiu pe Facebook. 
 
La acţiunea de evacuare au participat de asemenea şi jandarmi montani alături de salvamontişti şi pompieri.
 
„Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranţă, fără a necesita îngriji medicale. Acestea au fost îmbarcate în mijloacele se transport ale ISU Sibiu şi au fost transportate în siguranţă în municipiul Sibiu”, au precizat oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.