Paisprezece percheziţii au loc miercuri în judeţul Sibiu, într-un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic, în care prejudiciul este estimat la 229.000 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos, care ar fi fost tăiat şi sustras ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu efectuează 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Sibiu, într-un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic. Prejudiciul este estimat la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a  402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat şi sustras ilegal”, conform IGPR.. 
 
Mai multe persoane, printre care personal silvic şi reprezentanţi ai unor firme, sunt vizate în acest dosar. 
 
Vor fi puse în executare 13 mandate de aducere.
 
La acţiuni participă poliţiştii specializaţi în domeniul silvic, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. 
Poliţia Română face miercuri 126 de percheziţii domiciliare la nivel naţional pentru combaterea infracţionalităţii, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.
 
Percheziţiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, pornografie infantilă, trafic de migranţi, înşelăciune, fals informatic, uz de fals, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, infracţiuni la regimul silvic şi furt.
 
Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.