Poliţiştii din Sibiu au tras mai multe focuri de avertisment, în aer, pentru a aplana un conflict izbucnit în localitatea Netuş, comuna Iacobeni, unde un grup de persoane ameninţau un bărbat şi pe familia acestuia şi i-au avariat maşina. La un moment dat, agresorii au aruncat cu pietre spre poliţişti, înjurându-i şi ameninţându-i, astfel că aceştia au folosit armele, fără a exista persoane rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Sibiu a anunţat, joi, că incidentul a avut loc seara trecută, când poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita au ajuns, în urma unui apel la 112, la locuinţa unui bărbat din Netuş, care a sesizat că mai mulţi localnici i-au spart geamul portierei şi i-au lovit, în repetate rânduri, autoturismul.

Acolo, poliţiştii au observat un grup de aproximativ 10-15 persoane care aveau furci, topoare, lemne şi care ameninţau familia apelantului, trei dintre aceste persoane aflându-se în curtea imobilului.

"În acest context, s-au solicitat forţe suplimentare în sprijin, respectiv o grupă a Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi forţe ale I.J.J. Sibiu. La vederea forţelor de ordine, persoanele implicate în scandal s-au retras, însă, în momentul patrulării în localitatea Netuş pentru identificarea participanţilor la conflict, poliţiştii l-au recunoscut pe unul dintre agresori. Întrucât acesta a refuzat legitimarea, a fost imobilizat de către poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, moment în care au apărut mai multe persoane, care s-au coalizat împotriva acestora şi au început să arunce cu pietre înspre forţele de ordine, adresându-le totodată, injurii şi ameninţări. Pentru descurajarea acestora, restabilirea ordinii şi liniştii publice, preîntâmpinarea altor evenimente negative şi luarea măsurilor legale, au fost trase câte 2 focuri de avertisment în plan vertical de către cei doi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita", a precizat IPJ Sibiu.

În urma intervenţiei, scandalul a fost aplanat, fără a fi înregistrate victime sau prejudicii materiale.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, ameninţare şi violare de domiciliu, urmând a fi identificate toate persoanele care au participat la acest conflict.

Totodată, în ceea ce priveşte injuriile şi ameninţările adresate forţelor de poliţie, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj prin ameninţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.