Bărbatul de 58 de ani din municipiul Sibiu suspectat că l-a omorât pe tânărul găsit căzut în faţa unui bloc a fost arestat preventiv. Procurorii afirmă că victima a agresat cinci persoane pe scara blocului, moment în care bărbatul de 58 de ani a ieşit din locuinţă şi, în urma unui conflict, l-a lovit de mai multe ori pe tânăr. Ulterior, el l-a lovit în cap şi gât cu o bucată desprinsă dintr-o bancă din apropiere, loviturile ducând la decesul tânărului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, a arătat, într-un comunicat de presă transmis luni, că procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea unui bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Sibiu, pentru omor.

”Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de în data de 05.08.2023, în jurul orei 22.00, victima, un tânăr în vârstă de 23 ani, s-a deplasat pe scara unui bloc din municipiul Sibiu, unde, într-un interval scurt de timp, a agresat 5 persoane, pe care acesta nu le cunoştea. Alarmat de gălăgia produsă pe scară şi de convorbirea telefonică avută cu unul dintre bărbaţii loviţi de victimă, inculpatul a ieşit din apartamentul său pentru a vedea ce se întâmplă. A intrat în conflict cu victima şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului şi trunchiului, în timp ce aceasta se afla căzută la pământ. Inculpatul a desprins apoi o platbandă dintr-o bancă situată în apropiere, lovind victima în zona capului şi a gâtului. Urmare a loviturilor primite a survenit decesul tânărului în vârstă de 23 ani”, a arătat procurorul.

Conform sursei citate, din constatările preliminare reiese că moartea a fost violentă şi s-a datorat stopului cardio-respirator consecutiv unui traumatism cranio-facial cu hemoragie subarahnoidiană şi panventriculară cerebrală consecutivă.

Duminică seara, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu.

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Sibiu a murit, în urma loviturilor primite în urma unui conflict spontan, izbucnit în faţa unui bloc. El a fost găsit de echipajele de intervenţie cu lovituri la cap şi în stop cardio-respirator, însă nu a putut fi resuscitat. Un alt bărbat, agresat în timpul aceluiaşi conflict, a primit îngrijiri medicale. Suspectul de omor a fost prins şi reţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.