Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Cluj va face o anchetă internă în cazul medicului cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că, în schimbul unor sume de bani, intermedia servicii funerare pentru o firmă de pompe funebre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul SJA Cluj, Horia Simu, a declarat că instituţia va declanşa o anchetă internă imediat după ce i se va comunica numele medicului vizat de ancheta procurorilor.

”Ne vom autosesiza şi vom cerceta acest caz din punctul de vedere al eticii, fiind vorba de o faptă personală. Se va întruni Comisia de etică şi disciplină pentru a vedea ce putem face şi de ce s-au întâmplat aceste lucruri. Nu am vorbit cu medicul respectiv, aştept să îi aflu numele. Este problema lui personală, eu nu am primit nicio informaţie”, a spus Horia Simu.

Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj a fost pus sub control judiciar într-un dosar ce vizează fapte de corupţie în care e acuzat că a primit 600 de lei ”drept răsplată” de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru că ar fi intermediat servicii funerare pentru acesta când a mers să constate decesul unei persoane. În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi administratorul firmei, precum şi un angajat al acesteia.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj se află în instrumentare un dosar, în care se efectuează cercetări privind săvârşirea de fapte de corupţie de către cel puţin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi de către un administrator al unei societăţi comerciale, din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de către Parchetul Tribunalului Cluj. 

Anchetatorii au date potrivit cărora medicul ar fi primit 600 de lei de la administratorul firmei ”drept răsplată” pentru că a intermediat servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, ”cu ocazia deplasării la constatarea unui deces”.

”În acest context, marţi, ulterior realizării flagrantului, au fost făcute percheziţii la sediul societăţii comerciale, cauza fiind instrumentată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Cluj”, se mai arăta în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.