Şase persoane au fost trimise în judecată de DIICOT pentru trafic de droguri, după ce una dintre acestea ar fi constituit o grupare specializată în astfel de infracţiuni. Anul trecut, ei au adus în ţară 27 de kilograme de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus, prin rechizitoriul din 7 mai, trimiterea în judecată a şase inculpaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern droguri de risc.

Potrivit DIICOT, în 2019, unul dintre ei a iniţiat un grup infracţional organizat, pe care l-a constituit şi sprijinit prin acţiuni distincte, împreună cu alţi doi inculpaţi şi cu o persoană neidentificată (furnizorul drogurilor, aflat pe teritoriul Spaniei), pentru a face trafic internaţional şi intern de droguri de risc. La grupare a aderat ulterior încă unul dintre inculpaţi.

"În fapt, s-a reţinut că, în perioada 22 - 23.11.2019, inculpatul M.G.V. a introdus pe teritoriul României şi a deţinut, în vederea comercializării, cantitatea de 27 kilograme de cannabis, din care, împreună cu inculpatul A.M.A., a livrat inculpatului G.G.L. cantitatea de aproximativ 15 kilograme de cannabis, care au fost transportate şi predate ulterior inculpatului Ţ.C.G., tranzacţia fiind intermediată de inculpatul S.A.", arată DIICOT.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.