Şase dintre cei şapte turişti care au rămas blocaţi pe munte, duminică seară, între Cota 1500 şi Cota 2000 din Masivul Bucegi, au fost recuperaţi, ei fiind coborâţi în siguranţă în staţiunea Sinaia. Jandarmii montani continuă că-l caute pe al şaptelea turist, un bărbat din Bucureşti, despre care nu ştiu unde se află şi pe care nu-l mai pot contacta pe telefonul mobil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova au reuşit să recupereze şase dintre cei şapte turişti care duminică seară au rămas blocaţi la Cota 1500 din Masivul Bucegi după ce au coborât pe schiuri de la Cota 2000 pe o pantă care nu este pârtie de schi.

Şeful IJJ Prahova, colonelul Liviu Coman, a declarat pentru News.ro că aceşti turişti, care sunt din Braşov, au fost coborâţi în siguranţă până în staţiunea Sinaia, cu toţii fiind teferi. Ei au coborât pe schiuri de la Cota 2000, dar nu pe pârtiile care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, ci într-o zonă foarte abruptă şi periculoasă, care este neschiabilă.

Al şaptelea turist, un bărbat din Bucureşti, care a sunat la 112 înaintea celor şase turişti din Braşov, nu a fost găsit, iar şase jandarmi montani continuă să îl caute. Se presupune că bărbatul, care nu mai poate fi contactat pe telefonul mobil, s-ar afla pe o stâncă, la 1500 de metri altitudine, în Bucegi. Jandarmii au urcat deasupra locului în care cred căbărbatul se află şi încearcă să coboare până acolo folosindu-se de corzi de alpinism. Operaţiunea este una dificilă, în condiţiile în care în zonă ninge, bate vântul, stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate şi există risc de producere a unor avalanşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.