Cinci angajaţi din departamentul administrativ şi administratorul unei brutării din Alba Iulia au fost depistaţi cu coronavirus, iar DSP a decis suspendarea întregii activităţi a societăţii, la toate punctele de lucru. Toţi cei 100 de angajaţi au fost testaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Primul care s-a contaminat a fost administratorul societăţii, iar DSP Alba a aflat că acesta este inteenat în Cluj şi că a avut contacte directe cu mai multe persoane din brutărie, relatează alba24.ro.
 
”La nivelul reprezentanţilor DSP Alba a parvenit, neoficial, acum două zile (marţi, 28 aprilie 2020), informaţia privind posibila contaminare cu COVID-19 a administratorului unei societăţi de panificaţie din Alba Iulia. La acel moment reprezentanţii DSP au verificat telefonic informaţia şi s-a constatat că acesta s-ar afla internat în judeţul Cluj. Cu toate că la acel moment DSP Alba nu a avut niciun fel de document oficial prevăzut în astfel de situaţii, reprezentanţii DSP s-au autosesizat şi au demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică bazată pe identificarea contacţilor declaraţi de către persoana confirmată. Astfel, au fost identificate mai multe persoane (contacţi direcţi) – angajaţi de la birourile societăţii, precum şi din alte instituţii. Precizăm că o anchetă epidemiologică depinde în cea mai mare măsură de sinceritatea persoanei confirmate şi conform metodologiei se declanşează la obţinerea unui document oficial privind existenţa unui caz confirmat”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al DSP Alba.
 
In cursul zilei de miercuri, DSP a identificat pe cei cinci angajaţi care si ei au contractat virusul, în lipsa documentelor oficiale.
 
”În cursul zilei de miercuri, 29 aprilie, cu toate că nu fuseseră încă primite documentele oficiale sau buletinul de analiză al administratorului, instituţia noastră şi-a asumat şi a efectuat testarea persoanelor declarate, fiind depistaţi pozitiv un număr de 5 angajaţi care activau în cadrul birourilor din sediul administrativ care sunt situate separat de spaţiul de producţie propriu-zis”, mai arată sursa citată.
 
După ce miercuri seara a sosit buletinul de analiză al administratorului, DSP Alba a decis oprirea activităţii societăţii.
 
”La insistenţele DSP Alba, în seara zilei de 29 aprilie, omologii de la DSP Cluj ne-au trimis pe whatsapp buletinul de analiză pentru test COVID-19 pozitiv al administratorului societăţii, inspectorii DSP Alba luând imediat decizia suspendării activităţii societăţii de panificaţie aseară, în jurul orei 21.00, inspectorii DSP Alba s-au deplasat la toate punctele de lucru ale societăţii. Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activităţii societăţii sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activităţi a societăţii, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoşteau date exacte cu privire la contactul angajaţilor depistaţi pozitiv cu ceilalţi angajaţi de la celelalte puncte de lucru şi DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenţei până la definitivarea anchetei epidemiologice şi testarea întregului personal”, mai arată sursa citată.
 
Joi dimineaţa, DSP a decis să testeze toţi angajaţii acestei societăţi.
 
”Menţionăm că transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar o igienă necorespunzătoare (mâni nespălate) poate favoriza transmiterea virusului! Pentru siguranţa angajaţilor societăţii şi în scopul limitării extinderii focarului, DSP Alba a luat decizia testării COVID 19 în dimineaţa zilei de 30 aprilie a tuturor angajaţilor societăţii implicaţi în producţie, desfacere şi personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane. Menţionăm că activitatea e suspendată până la obţinerea rezultatelor de laborator, urmând ca în funcţie de aceste rezultate să se analizeze reluarea activităţii. În intervalul de suspendare, în toate punctele de lucru, atât producţie cât şi desfacere, se fac acţiuni de dezinfecţie şi igienizare. DSP Alba va lua toate măsurile necesare pentru a preveni eventualul risc de transmitere la nivelul populaţiei a infecţiei COVID-19. Specialiştii DSP Alba sunt în contact direct cu personalul societăţii pentru monitorizare”, au transmis reprezentanţii DSP Alba.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.