Şapte turişti care au ales un traseu nedeschis schiorilor în Masivul Bucegi sunt blocaţi, duminică seară, între cota 1500 şi cota 2000, ei sunând la 112 după ce au constatat că nu mai pot înainta prin stratul de zăpadă care ajunge la aproape 2 metri. Echipe de jandarmi montani intervin şi încearcă să-i recupereze, acţiunea fiind una extrem de riscantă, în condiţiile în care turiştii pot fi coborâţi doar pe coardă de alpinism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Prahova, jandarmi montani intervin în cadrul mai multor acţiuni pentru recuperarea a şapte persoane care au pornit de la cota 2000 pe schiuri pe un traseu neschiabil şi care au rămas blocaţi la 1500 de metri altitudine.

Primul apel la 112 a venit din partea unui bărbat din Bucureşti care a pornit singur pe schiuri de la cota 2000, dar nu a ales niciun dintre pârtiile omologate din Valea Dorului sau Valea Soarelui şi a coborât pe canionul Peleş, unde a rămas blocat.

Concomitent, în aceeaşi zonă, folosită de schiorii cu experienţă, au rămas blocaţi alţi şase turişti. 

Zece jandarmi montani intervin în sprijinul celor şapte, acţiunea fiind una extrem de dificilă, în condiţiile în care în zonă terenul este stâncos, stratul de zăpadă are între 1,5 şi 1,7 metri şi există risc de producere a avalanşelor.

Şeful IJJ Prahova, colonelul Mihai Coman, a declarat pentru News.ro că jandarmii montani vor încerca să-i coboare în rapel pe coardă de alpinism pe şase dintre turişti, în condiţiile în care aceştia se află practic pe o stâncă extrem de abruptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.