Salvamontiştii şi jandarmii au recuperat corpurile celor doi copii care şi-au pierdut viaţa în avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat şi urmează să îi coboare în zona localităţii Cârlnic, unde un echipaj de la Serviciul de Medicină Legală va prelua trupurile adolescenţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat pentru News.ro că salvatorii care duminică dimineaţa au urcat pe munte pentru a recupera trupurile celor doi copii morţi în urma avalanşei de sâmbătă după-amiaza au ajuns la locul accidentului şi au recuperat cele două corpuri.

”Au ajuns salvatorii în zona unde a avut loc avalanşa şi au început transportul către vale. Asta înseamnă că vor urca o creastă, vor înşira tot felul de corzi şi apoi va fi efectiv coborârea în cadrul căreia din nou se vor înşira corzi pentru siguranţă. Va mai dura patru - cinci ore, pentru că s-a pornit viscolul şi ninge”, a declarat Ovidiu Bodean.

Potrivit sursei citate, după ce trupurile neînsufleţite ale celor doi copii alpinişti morţi în urma avalanşei vor fi coborâte de pe munte la Cârnic, vor fi predate Serviciului de Medicină Legală, conform procedurilor.

Avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat a surprins şapte persoane, cinci dintre acestea fiind rănite. În avalanşă, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa.

Duminică dimineaţă, salvatorii au urcat din nou pe munte pentru a coborî trupurile celor doi copii care au murit izbiţi de stânci în timpul avalanşei.

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a precizat că grupul celor şapte surprinşi de avalanşă era un grup individual faţă de grupul celor 51 care făceau parte dintr-o şcoală de ghizi şi care se aflau şi ei pe munte, însă într-o altă zonă, în momentul producerii avalanşei. Iniţial, urmare a apelului la numărul de urgenţe 112, s-a crezut că este vorba despre un singur grup.

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alături de fiica sa pe munte în momentul producerii avalanşei din Munţii Retezat, este internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu multiple traumatisme, fiind singura persoană care a rămas în unitatea spitalicească din grupul celor cinci persoane care au supravieţuit căderii masive de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Hunedoara, directorul medical Barna Bende, a declarat, duminică, pentru News.ro că trei persoane au fost transportate la spitalul din Hunedoara, în urma accidentului de pe munte,

”Aseară (n.r. - sâmbătă seară) trei persoane au fost aduse la Spitalul Municipal Hunedoara. Este vorba despre un bărbat şi două femei cu vârste cuprinse între 39 şi 54 de ani. Li s-au făcut investigaţii, radiografii, consulturi, iar cele două femei au rămas la UPU sub supraveghere, însă dimineaţă au fost lăsate să plece pentru că nu au necesitat internare”, a declarat medicul Barna Bende.

Potrivit medicilor, alte două persoane, tatăl şi sora lui Erik Gulacsi, celălalt adolescent mort, de asemenea, pe munte, în urma avalanşei, au fost transportaţi la Spitalul din Haţeg, pentru îngrijiri medicale, însă nu au necesitat internare.

Poliţiştii hunedoreni au deschis dosar pentru ucidere din culpă în cazul accidentului montan de sâmbătă după-amiază, când şi-au pierdut viaţa cei doi copii alpinişti. Până duminică dimineaţă, poliţiştii audiaseră trei persoane care se aflau pe munte în momentul avalanşei, ei luând în calcul inclusiv varianta ca aceasta să fi fost provocată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.