Salvamont Bihor anunţă sâmbătă că a fost solicitat în interval de două ore să intervină la două accidente, la Stâna de Vale şi în Defileul Crişului Repede. Prima dintre victime, care a suferit un traumatism sever la nivelul feţei cu pierdere de cunoştinţă a fost imobilizata, transportată şi predată echipajului elicopterului SMURD în zona Baia Popii, iar a doua, rămasă blocată în traseu după un atac de panică a necesitat doar recuperare şi evacuare din traseu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-un interval de doar 2 ore, SJ Salvamont-Salvaspeo al Consiliul Judeţean Bihor, a fost solicitat să intervină la 2 accidente diferite, în 2 zone diferite ale arealului montan bihorean, Stâna de Vale - accident de mountain-bike, Defileul Crişului Repede - incident în traseu de via ferrata”, anunţă Salvamont Bihor.

”Prima dintre victime, suferind un traumatism sever la nivelul feţei cu pierdere de cunoştinţă a fost imobilizata, transportată şi predată echipajului elicopterului SMURD în zona Baia Popii, a doua, rămasă blocată în traseu după un atac de panică a necesitat doar recuperare şi evacuare din traseu”, precizează salvatorii.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor îndeamnă turiştii la multă atenţie şi responsabilitate.

”Cănd sunteţi pe munte, întotdeauna puteţi fi expuşi unui factor de risc , mai mult sau mai puţin identificat ! În speranţa că împreună vom preveni accidentările grave, vă dorim zile frumoase şi liniştite la munte!”, transmite Salvamont Bihor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.