Un cetăţean român în vârstă de 26 de ani, care era urmărit naţional şi internaţional pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori, a fost prins de autorităţile din Germania. În august 2013, el ar fi sechestrat şi exploatat sexual două fete minore, în judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în 2 octombrie, un cetăţean român, de 26 de ani, urmărit la nivel naţional şi internaţional, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori, a fost depistat de autorităţile judiciare din Germania. 
 
Acesta a fost prins în urma cooperării între F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale şi F.A.S.T. Germania.
 
Tribunalul Timiş a emis pe numele tânărului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
 
"În fapt, în luna august 2013, persoană în cauză, beneficiind de sprijinul alte persoane, a sechestrat şi a exploatat sexual două minore, în judeţul Timiş", arată Poliţia Română.
 
E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de "Urmăriri” pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.
 
ENFAST a devenit operaţională la data de 1 octombrie 2012 şi reprezintă o reţea informală de contacte şi un grup de cooperare în toate aspectele legate de găsirea şi arestarea urmăriţilor internaţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.